Πηγές Ανοικτής Πρόσβασης


Ευρετήρια – αποθετήρια σε πηγές Ανοικτής Πρόσβασης

Ανοικτά μαθήματα (Open Cources)

Πύλη με ανοικτά ψηφιακά μαθήματα από ελληνικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δωρεάν διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Κάλλιπος

Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα (ΣΕΑΒ)

DOAB – Directory of Open Access Books

Βιβλία ή κεφάλαια βιβλίων ακαδημαϊκού περιεχομένου

DOAJ – Directory of Open Access Journals

Κατάλογος που ευρετηριάζει και παρέχει πρόσβαση σε επιστημονικά περιοδικά.

Open Research Europe

Δημοσιεύσεις ερευνών που χρηματοδοτήθηκαν από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

OpenArchives

Αναζήτηση και πλοήγηση σε ελληνικό ψηφιακό περιεχόμενο που παράγεται από φορείς έρευνας, επιστήμης και εκπαίδευσης (ΕΚΤ).

 

Περιοδικά Ανοικτής Πρόσβασης

Α

Αcademia

Το ACADEMIA ιδρύθηκε από το Δίκτυο Πολιτικής Ανώτατης Εκπαίδευσης και αποτελεί ένα διεθνές περιοδικό με ανεξάρτητους αξιολογητές, οι οποίοι επιμελούνται τη δημοσίευση άρθρων και βιβλιοκριτικών που καλύπτουν εκτενώς τον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εκδόσεις Δικτύου HepNet / Higher Education Policy Network

ISSN: 2241-1402

Acta Orthopaedica et Traumatologica Hellenica.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας.

ISSN: 2241-4355

Animation, Film, Interactive Media in Education and Culture

Το ετήσιο αυτό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, επικεντρώνεται στη δημιουργία οπτικοακουστικών και διαδραστικών εφαρμογών, καθώς και στην εφαρμογή τους στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.). Πανεπιστημίου Αιγαίου

ISSN: 2732-639X

Annals of Gastroenterology.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Hellenic Society of Gastroenterology

ISSN: 1792-7463

Approaches

Το περιοδικό Approaches είναι ένα ανοικτής πρόσβασης Διεπιστημονικό Περιοδικό Μουσικοθεραπείας και κυκλοφορεί δύο φορές τον χρόνο.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Approaches

ISSN: 2459-3338

Aristotle Biomedical Journal

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ιατρική Σχολή. Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ISSN: 2653-9748

Art of Crime, The

Ένα εξαμηνιαίας κυκλοφορίας περιοδικό, ανοικτής πρόσβασης, που εξετάζει θέματα που αφορούν το ποινικό δίκαιο, την εγκληματολογία, τη σωφρονιστική πολιτική και την αντεγκληματική πολιτική

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Arts Culture Design

Το περιοδικό αυτό, που δημοσιεύεται διαδικτυακά και είναι ελεύθερα προσβάσιμο, προέκυψε από μια συνεργασία μεταξύ του εργαστηρίου “Σχεδιασμός, Αρχιτεκτονική Εσωτερικών και Οπτικοακουστική Τεκμηρίωση” της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με την συμμετοχή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας της Κύπρου, του ESAD Porto της Πορτογαλίας, του ESD Madrid της Ισπανίας, του Εθνικού Πανεπιστημίου Τεχνών Βουκουρεστίου της Ρουμανίας και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Gdansk της Πολωνίας. Σκοπός του είναι να αποτελέσει ακαδημαϊκό φόρουμ για την ανταλλαγή ιδεών, έργων, πρακτικών και ευρημάτων που σχετίζονται με τον σχεδιασμό, τις εφαρμοσμένες τέχνες και τον πολιτισμό.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)

ISSN: 2732-6926

Athens Journal of Education

Το περιοδικό, που κυκλοφορεί τριμηνιαία με ανοιχτή πρόσβαση, ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με τον τομέα της εκπαίδευσης. Πολλά από τα άρθρα που περιλαμβάνει έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα συνέδρια, τα οποία τροφοδοτούνται οικονομικά από την Architecture Unit του Αθηναϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης & Έρευνας.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας

ISSN: 2241-7958

Athens Journal of Health and Medical Sciences

Ένα περιοδικό με τριμηνιαία κυκλοφορία και ανοιχτή πρόσβαση, που εξετάζει θέματα που ανήκουν στον τομέα της ιατρικής, συμπεριλαμβανομένων αναλύσεων για την υγεία και τη νοσηλευτική έρευνα. Αρκετά από τα άρθρα που περιλαμβάνει έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα συνέδρια, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Architecture Unit του Αθηναϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης & Έρευνας.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας

ISSN: 2653-9411

Athens Journal of History

Ένα περιοδικό με τριμηνιαία έκδοση και διαθέσιμο σε ανοικτή πρόσβαση, το οποίο εστιάζει σε θέματα που αφορούν την ιστορία, συμπεριλαμβανομένων των μελετών υγείας και της νοσηλευτικής έρευνας. Πολλά από τα άρθρα που περιλαμβάνει έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα συνέδρια, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από την Architecture Unit του Αθηναϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης & Έρευνας.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας

ISSN: 2407-9677

Athens Journal of Humanities & Arts

Ένα τριμηνιαίο περιοδικό με ανοιχτή πρόσβαση που ασχολείται με θέματα στον χώρο των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών, περιλαμβανομένων άρθρων σε θέματα ιστορίας, φιλοσοφίας, γλωσσολογίας, γλώσσας, λογοτεχνίας, καθώς και των εικαστικών και παραστατικών τεχνών.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας

ISSN: 2241-7702

Athens Journal of Law

Ένα περιοδικό με τριμηνιαία κυκλοφορία, που προσφέροντας ανοιχτή πρόσβαση στο περιεχόμενο του, εξετάζει θέματα που σχετίζονται με τον χώρο του νόμου.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας

ISSN: 2407-9685

Athens Journal of Mass Media and Communications

Αυτό το τριμηνιαίο περιοδικό, το οποίο είναι ανοιχτής πρόσβασης, εξετάζει θέματα που σχετίζονται με τους τομείς των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της επικοινωνίας.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας

ISSN: 2407-9499.

Athens Journal of Mediterranean Studies

Το περιοδικό, που κυκλοφορεί τετραμηνιαία και προσφέρει ανοικτή πρόσβαση, εξετάζει θέματα που ανήκουν σε διάφορους τομείς, όπως οι Τέχνες και οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες, οι Κοινωνικές Επιστήμες, οι Επιχειρήσεις και το Δίκαιο, ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός, η Αρχιτεκτονική και οι Περιβαλλοντικές Επιστήμες.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας

ISSN: 2407-9480.

Athens Journal of Philology

Το Αθηναϊκό Περιοδικό Φιλολογίας (AJP) είναι ένα τριμηνιαίο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης το οποίο λαμβάνει υπόψη εργασίες από όλους τους τομείς της γλώσσας, της γλωσσολογίας και της λογοτεχνίας. Πολλά από τα άρθρα που δημοσιεύονται σε αυτό το περιοδικό έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες διασκέψεις με την χορηγία της Architecture Unit of the Athens Institute for Education and Research (ATINER)..

ΕΚΔΟΤΗΣ: Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας

ISSN: 2241-8385

Athens Journal of Sciences

Τριμηνιαίο περιοδικό Ανοικτής Πρόσβασης που εξετάζει θέματα που ανήκουν σε ευρύ φάσμα φυσικών και θετικών επιστημών, περιλαμβανομένων της γεωργίας, της επιστήμης των υπολογιστών, της περιβαλλοντικής επιστήμης, της επιστήμης των υλικών, των μεταφορών, της χημείας, της φυσικής, των μαθηματικών, της στατιστικής, της βιολογίας, της γεωγραφίας , της γεωλογίας, της ωκεανογραφίας, της αστρονομίας και της μετεωρολογίας.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας

ISSN: 2241-8466

C

Conatus

Πρόκειται για την εξαμηνιαία φιλοσοφική έκδοση του Ερευνητικού Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΜΠ και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Είναι ένα διεθνές ακαδημαϊκό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, (έντυπο και ηλεκτρονικό), που αφορά τη διάδοση πρωτότυπης φιλοσοφικής έρευνας. Το περιοδικό υποδέχεται πρωτότυπες, μη δημοσιευμένες εργασίες σε όλους τους τομείς της φιλοσοφίας ή της εφαρμογής φιλοσοφικής μεθόδου σε οποιονδήποτε τομέα της πνευματικής και πρακτικής ζωής.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

ISSN: 2459-3842

D

Dialogues in Clinical Neuroscience & Mental Health

ΕΚΔΟΤΗΣ: Obrela

ISSN: 2585-2795

E

e- Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας

Διαδικτυακό περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης. Ο σκοπός του περιοδικού είναι να συμβάλει στην διάδοση της παραγόμενης γνώσης, στην διακίνηση επιστημονικών ιδεών και απόψεων στα πλαίσια της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπροσθέτως, να διευκολύνει την σύνδεση των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τους χώρους παραγωγής και εργασίας καθώς και να αποτελέσει το ίδιο ένα βήμα για την προβολή κάθε ερευνητικής προσπάθειας. Οι θεματικές ενότητες που καλύπτει το περιοδικό είναι οι ακόλουθες: Επιστημονικό πεδίο Τεχνών και Γραμμάτων, Οικονομικές επιστήμες και Τουρισμός, Επιστήμες Υγείας & Κοινωνικές Επιστήμες, Θετικές Επιστήμες και Μηχανική, Περιβάλλον, Πληροφορική

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ISSN: 1790-5613

eκπ@ιδευτικός κύκλος

Ο eκπ@ιδευτικός κύκλος είναι ένα διεθνές τετραμηνιαίο, επιστημονικό, εκπαιδευτικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, το οποίο απευθύνεται σε επιστήμονες, ερευνητές και εκπαιδευτικούς και έχει στόχο να αναδείξει την επιστημονική γνώση και την έρευνα στον ευρύτερο κύκλο των αντικειμένων που συνθέτουν το πεδίο της τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης. Το περιοδικό παρέχει άμεση και ανοικτή πρόσβαση στο περιεχόμενό του υποστηρίζοντας την αρχή της υποστήριξης της παγκόσμιας ανταλλαγής γνώσεων, καθιστώντας διαθέσιμα στο κοινό τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Σπύρος Κιουλάνης

ISSN: 2241-4576

Epistēmēs Metron Logos

Το περιοδικό, που εκδίδεται εξαμηνιαία και είναι ανοικτής πρόσβασης, παρουσιάζει άρθρα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα που αφορούν τη φιλοσοφία ως αυτόνομο πεδίο, καθώς και μεθοδολογικά ζητήματα που σχετίζονται με διάφορες επιστήμες και φιλοσοφικούς κλάδους. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται η φιλοσοφία της επιστήμης, οι θεμελιώδεις αρχές και η μεθοδολογία της επιστήμης γενικά, καθώς και των φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών, όπως η φυσική, η βιολογία, η ψυχολογία, η γλωσσολογία, η οικονομία και οι κοινωνικές επιστήμες. Λειτουργεί ως φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, ακόμα και αμφιλεγόμενων, μεταξύ εργαζομένων επιστημόνων και θεωρητικών της επιστήμης, προωθώντας τη διεπιστημονική συνεργασία

ΕΚΔΟΤΗΣ: Κωνσταντίνος Γ. Παπαγεωργίου & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(ΕΚΤ)

ISSN: 2653-8822

European Journal of Midwifery .

ΕΚΔΟΤΗΣ: E.U European Publishing

ISSN: 2585-2906

G

The Greek E-Journal of Perioperative Medicine = Ελληνικό ηλεκτρονικό Περιοδικό Περιεγχειρητικής Ιατρικής

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος

ISSN: 1109-6888

H

HAPSc Policy Briefs Series

Περιοδική έκδοση που κυκλοφορεί κάθε εξάμηνο και προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε άρθρα που είναι γραμμένα στα αγγλικά. Οι θεματικές ενότητες του περιλαμβάνουν άρθρα που αναλύουν την πολιτική κατάσταση και τις δημόσιες πολιτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τον τομέα του κοινωνικού κράτους, τη δημόσια διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τη διακυβέρνηση, τις οικονομικές πολιτικές, την επιχειρηματικότητα, τις πολιτικές υγείας, τις διεθνείς σχέσεις, την περιβαλλοντική πολιτική, τον τουρισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις εκπαιδευτικές πολιτικές

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(ΕΚΤ)

ISSN: 2732-6586

Hellenic Archives of Oral & Maxillofacial Surgery (HAOMS Journal)= Αρχεία Ελληνικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής χειρουργικής

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής

ISSN: 2241-5939

Hellenic Journal of Psychology

Το Ελληνικό Περιοδικό Ψυχολογίας (HJP) είναι ένα επιστημονικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης που εκδίδεται στην Ελλάδα κάθε τέσσερις μήνες από την Ψυχολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος. Σκοπός του περιοδικού είναι η προώθηση της ψυχολογικής έρευνας και παραγωγής γνώσης στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Οι επίσημες γλώσσες του HJP είναι η ελληνική και η αγγλική.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ψυχολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (ΨΕΒΕ)

ISSN: 2732-7027

Hellenic Journal οf Radiology

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία.

ISSN: 2654-1629

Hellenic Otorhinolaryngology=Ελληνική Ωτορινολαρυγγολογία

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανελλήνια Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου

ISSN: 2241908X

Hellenic Society of Nuclear Medicine

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής

ISSN: 1790-5427

Hellenic Urology

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (Hellenic Urological Association)

ISSN: 2241-9144

Hippokratia.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Hippokratio General Hospital of Thessaloniki

ISSN: 1790-8019

Historein

Το Historein αποτελεί ένα διεθνές, ανοιχτής πρόσβασης, ηλεκτρονικό περιοδικό που εκδίδεται κάθε δύο χρόνια από την Εταιρεία Πολιτιστικής και Πνευματικής Ιστορίας στην Αθήνα. Το περιοδικό αυτό προωθεί τη διεπιστημονική συνεργασία, ενθαρρύνοντας τον διάλογο μεταξύ της ιστορίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνικής ανθρωπολογίας, της κοινωνιολογίας, των σπουδών φύλου και εργασιακών σπουδών, της επιστημολογίας, της λογοτεχνίας και των πολιτιστικών σπουδών. Στόχος του είναι επίσης να συμβάλει στην εμπλούτιση των συζητήσεων που διεξάγονται σχετικά με θέματα όπως η τάξη, το φύλο, η φυλή, η εθνικότητα, η θρησκεία και η γενιά.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εταιρεία Πολιτιστικής και Πνευματικής Ιστορίας & ΕΚΤ

ISSN: 2241-2816

HJOG. An Obstetrics and Gynecology International Journal

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία = Hellenic Society of Obstetrics & Gynecology.

ISSN: 2241-9551

Homo Virtualis

Είναι ένα διεπιστημονικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, με σύστημα διπλής τυφλής κρίσης, το οποίο επικεντρώνεται ιδιαίτερα στις κοινωνικές και συμπεριφορικές επιστήμες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες, την εκπαίδευση και τις επιστήμες της υγείας, με μια αναστοχαστική και κριτική οπτική. Εκδίδεται ένα τεύχος ετησίως στην αγγλική και ελληνική γλώσσα, μπορούν όμως να δημοσιεύονται και άλλα ειδικά τεύχη.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τμήμα Ψυχολογίας & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(ΕΚΤ)

ISSN: 2585-3899

Huyeia @ εργασία

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Εταιρεία Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Ιατρικής.

ISSN: 1792-4731

I

iteacher

Περιοδικό ανοικτής πρόσβασης με συχνότητα έκδοσης 4 τευχών ετησίως. Στόχοι του περιοδικού είναι η δημοσιοποίηση, η συζήτηση, η έρευνα, η ανάπτυξη θεμάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή, τη διάδοση και την ανάδειξη των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση. Η παρουσίαση σύγχρονων προσεγγίσεων στην εκπαιδευτική πράξη, ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός εκπαιδευτικός διάλογος.

ΕΚΔΟΤΗΣ: e – Πρωτοβάθμια – Ιωάννινα

ISSN: 1792-4146

In Vivo.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ιωάννης Γ. Δεληνάσιος

ISSN: 1791-7549

International journal of caring sciences

ΕΚΔΟΤΗΣ: Δέσποινα Σαπουντζή – Κρέπα

ISSN: 1792-037Χ

J

Journal of Atherosclerosis Prevention and Treatment

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης

ISSN: 2459-380X

Journal of Contemporary Education Theory & Research

Εξαμηνιαίο διεθνές περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, διεπιστημονικό, με σύστημα διπλής τυφλής κρίσης και στόχο την προώθηση και ενίσχυση της έρευνας σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της εκπαιδευτικής πρακτικής και έρευνας, καθώς και της διοίκησης εκπαιδευτικών μονάδων. Ευρετήριο σε DOAJ.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

ISSN: 2654-0274

Journal of Frailty, Sarcopenia and Falls

ΕΚΔΟΤΗΣ: Υλονομή

ISSN: 2459-4148

Journal of Musculoskeletal and Neuronal Interactions (JMNI)

ΕΚΔΟΤΗΣ: Hylonome Publications

ISSN: 1108-7161

Journal of Research and Practice on the Musculoskeletal System (JRPMS)

ΕΚΔΟΤΗΣ: Υλονομή

ISSN: 2585-2787

M

Mediterranean Journal of Education

Αυτό το διεθνές περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, με σύστημα διπλής-τυφλής αξιολόγησης, κυκλοφορεί δυο φορές το χρόνο και τα άρθρα του δημοσιεύονται στα αγγλικά ή τα γαλλικά. Το περιοδικό παρουσιάζει διαφορετικές διδακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργασιών σχετικά με την ακαδημαϊκή και διεπιστημονική έρευνα και πρακτική.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανεπιστήμιο Πατρών – Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών – Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία

ISSN: 2732-6489

Mediterranean Journal of Rheumatology (MJR)

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος

ISSN: 2529-198X

MIBES transactions

Ετήσιο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, το οποίο δημοσιεύει επιστημονικά άρθρα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, παρέχοντας αγγλική περίληψη. Ο στόχος του είναι να προωθήσει την πολυεπιστημονική καινοτομία στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Περιβάλλοντος

ISSN: 1790-9899

O

Open Education

Περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης, με στόχο τη δημοσιοποίηση και διάδοση πληροφοριών σχετικά με την Ανοικτή και Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Απευθύνεται σε ερευνητές, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (ΕΔΑΕ) & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

ISSN: 1791-9312

Open Schools Journal for Open Science

Ευρωπαϊκό επιστημονικό περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης, που δέχεται πρωτότυπες εργασίες γραμμένες από μαθητές σχολικής ηλικίας από σχολεία πρωτοβάθμιας έως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(ΕΚΤ)

ISSN: 2623-3606

P

Population Medicine

ΕΚΔΟΤΗΣ: E.U European Publishing

ISSN: 2654-1459

R

Research Papers in Language Teaching and Learning

Εξαμηνιαίο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης το οποίο δημοσιεύει εργασίες στον τομέα της διδασκαλία της αγγλικής γλώσσα σε ομιλητές άλλων γλωσσών και της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας. Αυτό το εξαμηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, είναι αφιερωμένο στη δημοσίευση έρευνας στους τομείς της TESOL (Διδασκαλία Αγγλικών σε Ομιλητές Άλλων Γλωσσών) και της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας. Ευρετηριάζεται από το MLA, DOAJ, SPARC EYROPE, EBSCO, GOOGLE SCHOLAR

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

ISSN: 1792-1244

Review of Science, Mathematics and ICT Education

Το περιοδικό παρουσιάζει διαφορετικές διδακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσει ς στο πεδίο των φυσικών επιστημών, των μαθηματικών και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ΤΠΕ (ICT). Προσφέρει δε ένα ευρύ φάσμα εργασιών σχετικά με την ακαδημαϊκή και διεπιστημονική έρευνα και πρακτική.

ΕΚΔΟΤΗΣ: University of Patras. Laboratory of Didactics of Science Mathematics & ICT

ISSN: 1792-3999

T

Themes in e-Learning

Το ετήσιο αυτό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, στοχεύει στην προώθηση της έρευνας και της ακαδημαϊκής συγγραφής πάνω στην ολοκλήρωση διάφορων εφαρμογών της ηλεκτρονικής μάθησης, των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, καθώς και των ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα, από την πρωτοβάθμια μέχρι και την ανώτερη εκπαίδευση, την επαγγελματική ανάπτυξη, την ανοικτή εκπαίδευση και την δια βίου μάθηση. Το περιοδικό ευρετηριάζεται σε EBSCO, σε EdITLib, σε ERIC και Google Scholar .

ΕΚΔΟΤΗΣ: Αναστάσιος Μικρόπουλος , Αθανάσιος Τζιμογιάννης , Απόστολος Κατσίκης (Εργ. Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση. Παιδαγωγικό Τμ. Δημοτικής Εκπαίδευσης. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)

ISSN: 2585-3856

Themes in Science and Technology Education

Περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, εξαμηνιαίο, που περιέχει ερευνητικές εργασίες από όλο τον κόσμο σχετικών με την εκπαίδευση, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών, τις ΤΠΕ στην εκπαίδευση και την ηλεκτρονική μάθηση. Στον ιστότοπο του περιοδικού υπάρχουν άρθρα μέχρι το 2017 οπότε και απέκτησε νέο διαδικτυακό τόπο και όνομα.(Themes in eLearning)

ΕΚΔΟΤΗΣ: Athanassios Jimoyiannis, Tassos A. Mikropoulos

A

Αρτηριακή Υπέρταση

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης

ISSN: 2529-086X

Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ιατρική Εταιρεία Αθηνών

ISSN: 2241-5807

Αρχεία Κλινικής Νευρολογίας=Archives of clinical Neyrology

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία

ISSN: 2407-9537

 

B

Το Βήμα του Ασκληπιού

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ISSN: 2241-6005

Βιοηθικά=Bioethica

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(ΕΚΤ)

ISSN: 2653-8660

Βυζαντινά ΣύμμεικτΑ

Περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, ετήσιο, αποτελεί συνέχεια του περιοδικού του Ινστιτούτου Βυζαντινών Ερευνών (ΙΒΕ) – Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), το οποίο κυκλοφόρησε ως ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ το 1966 και είχε αντικείμενο κυρίως τη βυζαντινή ιστορία, τη λογοτεχνία και την αρχειακή έρευνα. Το 2007 το ΙΒΕ επαναπροσδιόρισε τους σκοπούς του περιοδικού: συνεχίζοντας ως ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ, αποτελεί το κύριο μέσο δημοσίευσης για την έρευνα που διεξάγεται στον Τομέα Βυζαντινών Ερευνών του ενιαίου (από το 2012) Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών τόσο από δικό του ερευνητικό προσωπικό όσο και από εξωτερικούς συνεργάτες. Οι δημοσιεύσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας με αντικείμενο τις Βυζαντινές Σπουδές είναι επίσης πάντα ευπρόσδεκτες.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εθνικό ΄Ίδρυμα Ερευνών. Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(ΕΚΤ)

ISSN: 1791-4884

Γ

για την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝτική εκπαίδευση

Το περιοδικό “για την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝτική εκπαίδευση» της Πανελλήνιας Ένωσης ΕΚπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε), ξεκίνησε την έκδοσή του το 1994 σε μορφή εντύπου περιοδικού και από το 2012 μετατράπηκε σε ηλεκτρονικό περιοδικό και δημοσιεύει τρία τεύχη κάθε έτος.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

ISSN: 2241-6595

Δ

Δελτίο Εκπαιδευτικής Αρθρογραφίας

Το Δ.Ε.Α. ξεκίνησε την πορεία του το Δεκέμβρη του 1992 ως έκδοση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Σκοπός του ήταν να παρέχει στην εκπαιδευτική κοινότητα έναν αξιόπιστο βιβλιογραφικό οδηγό, ένα πρακτικό εργαλείο για τις αναζητήσεις των εκπαιδευτικών, βοηθώντας τους να παραμένουν ενήμεροι για τις εξελίξεις στον τομέα τους. Από τότε, έχει μεταβεί από την έντυπη στην ηλεκτρονική μορφή, επωφελούμενο από την εμπειρία που απέκτησε και από την ευρεία ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού. Αυτή η

πορεία έχει οδηγήσει σε πολλές αλλαγές όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης και επεξεργασίας των βιβλιογραφούμενων περιοδικών.

ΕΚΔΟΤΗΣ: : Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)

ISSN: 2241-4428

Διάλογοι! Θεωρία και Πράξη στις Επιστήμες Αγωγής και Εκπαίδευσης

Το περιοδικό εκδίδεται σε ετήσια βάση και παρέχει ανοικτή πρόσβαση. Ο στόχος του είναι να αναδείξει την επιστημονική έρευνα σε γνωστικά πεδία σχετικά με την προσχολική και σχολική αγωγή, παρουσιάζοντας πρωτότυπες μελέτες που συνδέουν την εκπαιδευτική πρακτική με την έρευνα, την καινοτομία και την αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Τμ. Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης – Α.Π.Θ.

ISSN: 2459-3737

Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών: Έρευνα & Πράξη

Το περιοδικό απευθύνεται σε όλους τους ερευνητές, εκπαιδευτικούς, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές που ασχολούνται με τη μελέτη θεμάτων της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Συγγραφείς του είναι ερευνητές και ειδικοί του επιστημονικού πεδίου από την ελληνική κοινότητα αλλά και διακεκριμένοι επιστήμονες από το εξωτερικό. Το περιοδικό εκδίδεται από την Ερευνητική Ομάδα Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Παιδαγωγικό Τμ. Νηπιαγωγών. Ερευνητική Ομάδα Διδακτικής Φυσικών Επιστημών

ISSN 1109 – 6039

Ε

Εγκέφαλος

ΕΚΔΟΤΗΣ: Σύλλογος Εγκέφαλος

ISSN: 0376-878

Εκπαίδευση και Θέατρο

Περιοδική επιστημονική έκδοση για την προώθηση του θεάτρου, του εκπαιδευτικού δράματος, του θεατρικού παιχνιδιού και των άλλων παραστατικών τεχνών στην εκπαίδευση

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

ISSN 1109-821X

Ελληνική Επιθεώρηση Διατροφής και Διαιτολογίας

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων

ISSN: 1792-4030

Ελληνική Ιατρική

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης

ISSN: 2241-825

Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

ISSN: 1011-7970

Ελληνική Νοσοκομειακή Οδοντιατρική

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Εταιρεία Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής (Ε.Ε.Ν.Ο.)

ISSN: 1791-9150

Ελληνικό Περιοδικό της Νοσηλευτικής Επιστήμης (ΕΠΝΕ)

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ένωση Νοσηλευτών Νοσηλευτριών Ελλάδος

ISSN: 2459-2994

Επιθεώρηση Εκπαιδευτικών Θεμάτων

Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που εκδίδεται δυο φορές το χρόνο και είναι ελεύθερα προσβάσιμο. Δημοσιεύει αποκλειστικά πρωτότυπες εργασίες στην ελληνική γλώσσα, με συνοπτικές περιλήψεις στα αγγλικά. Τα θέματα που καλύπτονται από το περιοδικό αφορούν σύγχρονες προσεγγίσεις στη μάθηση και τη διδασκαλία, προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικό υλικό, αξιολόγηση μαθητών και εκπαιδευτικού έργου, νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, οργάνωση και λειτουργία σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και άλλα σχετικά θέματα.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)

ISSN: 2654-0959

Επιστήμες Αγωγής

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό περιοδικό που κυκλοφορεί κάθε τέσσερις μήνες, προσφέροντας επιπρόσθετα ένα επιπλέον θεματικό τεύχος. Αποτελεί τη συνέχεια του περιοδικού “Σχολείο και Ζωή”

ΕΚΔΟΤΗΣ: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

ISSN: 1109-253X

Επιστημονικά χρονικά

ΕΚΔΟΤΗΣ: Επιστημονικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «Τζάνειο»

ISSN: 2241-1666

Επιστημονική Επετηρίδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το περιοδικό παρέχει άμεση ανοικτή πρόσβαση στο περιεχόμενό του με άρθρα στην αγγλική ή ελληνική γλώσσα. Ο στόχος του είναι να προωθήσει την έρευνα στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης μέσω της δημοσίευσης πρωτότυπων άρθρων που προέρχονται από την τρέχουσα έρευνα των μελών του Τμήματος, πρόσφατων κατόχων διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα ή συνεργατών των μελών του Τμήματος.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Επιστημών Αγωγής. Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών & ΕΚΤ

ISSN: 2241-200X

Επιστημονικό Βήμα του Διδασκάλου

Περιοδικό του IΠEM-ΔOE που εκδίδεται ετησίως.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.)

ISSN: 1105-297X

Έρεισμα= Ereisma

Διεπιστημονικό περιοδικό που εκδίδεται ετησίως από το Εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας. Ο βασικός του στόχος είναι να προωθήσει και να αναδείξει την ιστορική έρευνα που διενεργείται από υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, καθώς και από άλλους ιστορικούς και μεταδιδάκτορες που επιθυμούν να δημοσιεύσουν τις έρευνές τους. Τα άρθρα που δημοσιεύονται υπόκεινται σε αξιολόγηση από ανώνυμους κριτές. Το περιοδικό εστιάζει στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία, καλύπτοντας την περίοδο από τον 15ο αιώνα μέχρι τις σύγχρονες ημέρες και είναι ανοιχτό για συνεισφορές από ιστορικούς, ανθρωπολόγους και πολιτικούς επιστήμονες που επιθυμούν να δημοσιεύσουν στο περιοδικό, προωθώντας τη διεπιστημονική προσέγγιση των θεμάτων που παρουσιάζονται σε αυτό. Στο περιοδικό περιλαμβάνονται επίσης ανταποκρίσεις από επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, ανταποκρίσεις από εκδηλώσεις στην πόλη της Κομοτηνής με ιστορικά θέματα, συνεντεύξεις και βιβλιοκρισίες.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης. Τμ. Ιστορίας και Εθνολογίας. Εργ. Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.

ISSN: 2732-6195

Έρευνα στη διδακτική των μαθηματικών

Πρόκειται για ένα επιστημονικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης που εκδίδεται χωρίς συγκεκριμένη συχνότητα. Ο βασικός στόχος αυτού του περιοδικού είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για την διεξαγωγή αναλύσεων και ερευνών που επικεντρώνονται στην εκπαίδευση και τη μάθηση των Μαθηματικών σε όλα τα επίπεδα, από προσχολικό έως και πανεπιστημιακό επίπεδο.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ένωση Ερευνητών Διδακτικής των Μαθηματικών (ΕΝ.Ε.ΔΙ.Μ.) & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(ΕΚΤ)

ISSN: 2585-2272

Έρευνα στην Εκπαίδευση

Το ηλεκτρονικό περιοδικό «Έρευνα στην Εκπαίδευση» εκδίδεται από τα μέλη του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Πρακτικών (Ε.Π.Ε.Ε.Π) του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δ.Π.Θ. Τα άρθρα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του περιοδικού μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης και ο τελικός έλεγχος από την Συντακτική Ομάδα

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Πρακτικών (Ε.Π.Ε.Ε.Π.). Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

ISSN: 2241-7303

Ερευνώντας τον κόσμο του παιδιού

Ετήσιο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης το οποίο εκδίδεται στην ελληνική γλώσσα με περίληψη και λέξεις- κλειδιά κάθε άρθρου και στην αγγλική. Στόχος του να αναδείξει την επιστημονική έρευνα και τις παιδαγωγικές καινοτομίες στον τομέα της εκπαίδευσης παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Επιτροπή Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(ΕΚΤ)

ISSN: 2623-3487

ΕΡΚΥΝΑ

Hλεκτρονικό – επιστημονικό περιοδικό με ελεύθερη πρόσβαση, της Πανελλήνιας Παιδαγωγικής Εταιρείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.)Το περιοδικό εκδίδεται μέχρι τρεις φορές το χρόνο, ενώ προβλέπονται και έκτακτα τεύχη. Έχει σαν κύριο σκοπό να συντελέσει στην ενίσχυση του επιστημονικού διαλόγου και στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης που δημιουργείται, κυρίως, στον τομέα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ISSN: 2241-8393

Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία=Journal of Applied Linguistics

Ένα ετήσιο διαδικυτακό και διεπιστημονικό περιοδικό το οποίο στοχεύει στην ολοκλήρωση ερευνών γλωσσολογικής, κοινωνικής, πολιτισμικής, φιλοσοφικής, ψυχολογικής και ανθρωπολογικής φύσης, που διεξάγονται εντός του γενικού πλαισίου της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και συναφών επιστημονικών πεδίων.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Εταιρεία Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας

ISSN: 2408-025X

Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική

Διαδικτυακό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, εκδίδεται ετησίως και ο στόχος του είναι η διερεύνηση της εφαρμοσμένης διάστασης της Παιδαγωγικής Επιστήμης και, ταυτόχρονα, η επίτευξη μια αρμονικής ένωσης της θεωρίας με την πράξη.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης

ISSN: 1792-7587

Θ

Θέματα Επιστημών και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση

Περιοδικό ανοικτής πρόσβασης που εκδίδεται δυο φορές το χρόνο και έχει στόχο να αποτελέσει ένα φόρουμ διαλόγου, επικοινωνίας, ανταλλαγής ιδεών, αλληλεπίδρασης και συνεργασίας δύο μεγάλων επιστημονικών κοινοτήτων, οι οποίες είναι από τις πιο δυναμικές στη χώρα μας. Φιλοδοξία του είναι να προσελκύσει και να δημοσιεύσει αρχικές εργασίες, έρευνες, αναφορές και κριτικές βιβλίων που εστιάζουν στο ευρύτερο πεδίο των φυσικών-περιβαλλοντικών επιστημών και της τεχνολογίας στον τομέα της εκπαίδευσης.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Αν. Μικρόπουλος , Αθ. Τζιμογιάννης , Απ. Κατσίκης (Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)

ISSN: 1792-8796

Θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης

Το εξαμηνιαίο περιοδικό “Θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης” της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορικών της Εκπαίδευσης είναι ψηφιοποιημένο και προσβάσιμο για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης

ISSN: 1109-5806

Θέσεις

Τριμηνιαίας κυκλοφορίας περιοδικό το οποίο παρέχει ανοικτή πρόσβαση για όλα του τα τεύχη. Στις σελίδες του δημοσιεύονται μελέτες που επικεντρώνονται στους τομείς της κριτικής της Πολιτικής Οικονομίας και της θεωρίας του κράτους, χωρίς να αποκλείονται όμως άλλοι τομείς. Το περιοδικό δημοσιεύει πρωτότυπα άρθρα τακτικών και περιστασιακών συνεργατών.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Νήσος

ISSN: 1106-2142

Ι

Ιατρικό Βήμα

ΕΚΔΟΤΗΣ: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

ISSN: 1106-5249

Μ

Μέντορας

Ετήσιας κυκλοφορίας περιοδικό Επιστημονικών και Εκπαιδευτικών Ερευνών, εκδίδεται με την ευθύνη του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και προσφέρει ανοικτή πρόσβαση. Στόχος του περιοδικού είναι η παραγωγή επιστημονικής γνώσης και γενικά η προώθηση της επιστημονικής έρευνας που έχει σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία. Το περιοδικό φιλοξενεί μόνο πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες που αφορούν θέματα εκπαίδευσης, προάγουν την γνώση και δεν έχουν υποβληθεί για δημοσίευση σε άλλο εκτύπωσης ή ηλεκτρονικό περιοδικό.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)

ISSN: 2529-1211

Μνήμων

Ετήσιο επιστημονικό περιοδικό έκδοσης της Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού το οποίο κυκλοφορούσε για 40 χρόνια (1971-2010) σε έντυπη μορφή, ενώ το 2011 γίνεται ηλεκτρονικό περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης και φιλοξενείται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Στο περιοδικό δημοσιεύονται, μετά από κρίση, πρωτότυπες μελέτες με αντικείμενο κυρίως την ιστορία του Νέου Ελληνισμού.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού(ΕΜΝΕ) & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

ISSN: 2241-7524

Ν

Νέος Παιδαγωγός online

Περιοδικό ανοικτής πρόσβασης και επιδίωξη την έκδοση 4 τευχών ετησίως. Απευθύνεται στον παιδαγωγό του σήμερα με στόχο την δημοσιοποίηση, την έρευνα, και την ανάπτυξη θεμάτων που σχετίζονται με τις ανάγκες του νέου παιδαγωγού.

ΕΚΔΟΤΗΣ: e – Πρωτοβάθμια – Ιωάννινα

ISSN: 2241-6781

Νοσηλευτική

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος

ISSN: 2241-3049

Π

Παιδαγωγική Επιθεώρηση

Το περιοδικό εκδίδεται δυο φορές το χρόνο και παρέχει άμεση ανοικτή πρόσβαση στο περιεχόμενό του

ΕΚΔΟΤΗΣ: Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος

ISSN: 1106-2177

Παιδιατρική=Paediatriki

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία

ISSN: 0377-2551

Παιδοδοντία

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία

ISSN: 1106-3300

Παρουσία

Πρόκειται για ένα ετήσιο επιστημονικό περιοδικό που προσφέρει ανοικτή πρόσβαση σε άρθρα σχετικά με πολλούς τομείς των ανθρωπιστικών σπουδών. Οι θεματικές περιοχές που καλύπτονται περιλαμβάνουν ανθρωπιστικές σπουδές, φιλολογία, γλωσσολογία, ιστορία, αρχαιολογία, φιλοσοφία, παιδαγωγική, λογοτεχνία, ψυχολογία και γλώσσες και φιλολογία ξένων γλωσσών.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

ISSN: 1105-0454

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Αειφορία

Εξαμηνιαίο ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, που δημοσιεύει στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα, ύστερα από ανώνυμη κρίση, επιστημονικές εργασίες με τη μορφή άρθρων στα πεδία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ).

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΕΛ.Ε.ΕΤ.Π.Ε.Α.) & ΕΚΤ

ISSN: 2585-3813

Περιοδικό Μουσείο Μπενάκη

Ετήσιο ηλεκτρονικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης. Λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλομορφία, τη χρονική διάσταση και τη διαπολιτισμική φύση του υλικού του Μουσείου, το περιοδικό ενισχύει τον διάλογο μεταξύ των γνωστικών τομέων της Αρχαιολογίας, της Λαογραφίας, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Μουσειολογίας, της Ιστορίας, της Ιστορίας της Τέχνης και της Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής. Ως παραρτήματα του περιοδικού, δημοσιεύονται μονογραφίες, επιστημονικοί κατάλογοι συλλογών και τα πρακτικά επιστημονικών συναντήσεων (ημερίδες, συνέδρια) που διοργανώνει το Μουσείο

ΕΚΔΟΤΗΣ: Μουσείο Μπενάκη & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

ISSN: 2407-9502

Πνεύμων=Pneumon

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Θωρακική Εταιρεία

ISSN: 1791-4914

Προσχολική & Σχολική Εκπαίδευση

Περιοδικό ανοικτής πρόσβασης που κυκλοφορεί διαδικτυακά κάθε εξάμηνο και έχει ως βασικό στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη του επιστημονικού διαλόγου και να διαδώσει την επιστημονική γνώση που παράγεται στον ελληνικό και διεθνή χώρο της προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης. Το περιοδικό επιδιώκει να προσφέρει μια πλατφόρμα για τη δημοσίευση πρωτότυπων ερευνητικών ερευνών οι οποίες έχουν τη φιλοδοξία να ενισχύσουν τη σύνδεση μεταξύ της επιστημονικής έρευνας και της εκπαιδευτικής πρακτικής. Επιπλέον, αναλαμβάνει τη δημοσίευση  εργασιών επισκόπησης που εξετάζουν σημαντικά θέματα που αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εργ. Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών. Σχ. Επιστημών Αγωγής. Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης

ISSN: 2241-7206

Σ

Σκηνή

Η σκηνή είναι ένα ετήσιο επιστημονικό περιοδικό για το θέατρο που συμπεριλαμβάνει στον εκδοτικό και ερευνητικό του ορίζοντα μελέτες και τεκμήρια που αφορούν τόσο τη θεωρία όσο και την πράξη του θεάτρου: άρθρα για την ιστορία, τη δραματολογία, την    παραστασιολογία αλλά και κείμενα από και για σύγχρονους καλλιτέχνες του θεάτρου. ΕΚΔΟΤΗΣ: Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ

ISSN: 2241-0813

Σύγκριση

Ετήσιο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης το οποίο δημοσιεύει μελέτες με θέμα την σύγκριση της ελληνικής λογοτεχνίας με ξένες λογοτεχνίες και με τις καλές τέχνες.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Εταιρεία Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

ISSN: 2241-1941

Συγκριτική και Διεθνής εκπαιδευτική Επιθεώρηση

Ηλεκτρονικό εξαμηνιαίας έκδοσης στο οποίο φιλοξενούνται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες Ελλήνων και ξένων ερευνητών, οι οποίες παρουσιάζουν και αναλύουν κριτικά και συγκριτικά σύγχρονα εκπαιδευτικά ζητήματα, πολιτικές και τάσεις στην Ευρώπη και τον κόσμο. Γενικότερα δημοσιεύονται εργασίες οι οποίες συμβάλλουν στην κατανόηση και ερμηνεία των εκπαιδευτικών φαινομένων και της σχέσης τους με την κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική και τον πολιτισμό.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Εταιρεία Συγκριτικής και Διεθνούς Εκπαίδευσης (ΕΛΕΣ∆Ε) & Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του ΕΚΠΑ & Παπαζήσης

ISSN: 1109-8678

Σύγχρονη Κοινωνία, Εκπαίδευση και Ψυχική Υγεία

Εξαμηνιαίο περιοδικό που έχει στόχο την ενίσχυση της επιστημονικής αναζήτησης, της ερευνητικής γνώσης και του κριτικού λόγου, καθώς και τη διασύνδεση των σύγχρονων πορισμάτων στα γνωστικά πεδία της Κοινωνιολογίας, της Εκπαίδευσης και της Ψυχικής Υγείας.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Μερούσης Ν. Γεώργιος

ISSN: 1791-597X

Ψ

Ψυχιατρική- Psychiatriki

Τριμηνιαίο επιστημονικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Στο περιοδικό γίνονται αποδεκτά άρθρα στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα. Καταχωρείται και περιλαμβάνεται στις εξής βάσεις δεδομένων: MEDLINE/PubMed, Ιndex Copernicus, PsycINFO, SCOPUS, SCImago, Google Scholar, EMBASE/Excerpta Medica, EBSCOhost TM, Iatrotek

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία

ISSN: 1105-2333

Ψυχολογία- Psychology

Το «Ψυχολογία» είναι μια ανοικτής πρόσβασης, ομότιμη επιστημονική έκδοση της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΦΕ). Εκδίδεται δύο φορές το χρόνο και δημοσιεύει πρωτότυπες εργασίες από όλους τους τομείς της ψυχολογίας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Ευρετηριάζεται στο Scopus (Elsevier), στο PsychInfo (APA), στο DOAJ (Directory of Open Access Journals) και σε άλλες βάσεις δεδομένων.

ΕΚΔΟΤΗΣ: Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία & Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(ΕΚΤ)

ISSN: 2732-6640