HEAL-Link-Ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα δημοσίευσης σε καθεστώς Ανοιχτής Πρόσβασης


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μονάδας Επιστημονικής Επικοινώνησης του ΣΕΑΒ  «σας ενημερώσουμε ότι πλησιάζουμε στο τέλος των τρεχουσών συμφωνιών με εκδότες, οι οποίες περιλάμβαναν όρους δημοσίευσης σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης. Παρά τις προσπάθειες του ΣΕΑΒ, δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη ανανέωση των συμφωνιών οπότε για ένα χρονικό διάστημα στις αρχές του 2022 δε θα είναι δυνατή η στήριξη ερευνητών για δημοσίευση εργασιών σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης καθώς θα ανασταλούν οι σχετικές υπηρεσίες στα συστήματα των εκδοτών.

Εξαίρεση αποτελούν ο εκδότης Cambridge University Press, στον οποίο θα συνεχιστεί η δημοσίευση σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης, ο εκδότης Oxford University Press καθώς και τα προγράμματα συμμετοχής σε SCOAP3 και Open Library of Humanities. Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι εκδότες Elsevier και IEEE, για τους οποίους θα ακoλουθήσει περαιτέρω ενημέρωση, εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Αναλυτικότερα, παραμένει ενεργή η δυνατότητα δημοσίευσης σε καθεστώς ΑΠ σε:

Cambridge University Press
Oxford University Press και μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού ποσού
Open Library of Humanities
SCOAP3

Αναστέλλεται από 1η Ιανουαρίου 2022 σε:

Emerald
Royal Society of Chemistry
Wiley

Σε εκκρεμότητα:

Elsevier
IEEE

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο scholarly@heal-link.gr είτε τηλεφωνικά στα 261096925 και 2610969624 (για τις ημέρες 28-30 Δεκεμβρίου από 8 πμ ως 3 μμ)».